Овчаров: Борисов прави опит за правителство на малцинството

Овчаров: Борисов прави опит за правителство на малцинството
Източник: Webcafe
A A+ A++ A

Вече никой няма съмнение, че единствената алтернатива на ГЕРБ е БСП, заяви Румен Овчаров в коментар за изборните резултати на социалистите, които излязоха от вота като втора политическа сила. "Дали ще продължи да бъде алтернативата или параванчето, зад което ГЕРБ и Патриотите ще си скрият любовните отношения, е друга тема, но сегашната позиция на левицата е правилна-да бъде алтернативата", каза Овчаров, предаде Дарик.

"Бойко Борисов с дълбоката си стратегическа мисъл се докара до ситуация, в която никога не си представяше, че ще бъде-получи двойно по-силна опозиция, лиши се от най-верния си партньор, от паравана, зад който криеше сношенията си с Патриотите. И сега ще трябва да прави правителство. Аз не виждам как ще успее, скептик съм. Още повече, че няма особена логика от такова правителство", коментира Румен Овчаров.

По негови думи към момента БСП не е партията, която е най-силно заинтересована да има правителство, тъй като останалите партии нямат интерес да има нови избори. Според Овчаров, ако БСП прави правителство, то трябва да не бъде партийно, а краткосрочно, за да реализира определени политики и цел.

"Борисов ще направи опит за правителство на малцинството. Според мен агония на слабо правителство ще бъде още по-вредно за България", посочи Овчаров. А за изборният резултат на червените, той коментира, че БСП си повярва, че я очаква победа и след президентските избори. "Много лесно убеди самата себе си, че носена на крилете на победата на Румен Радев, и сега ще спечели. За съжаление се оказа, че това не е точно така", каза Румен Овчаров.

По отношение на увеличението на цената на природния газ с близо 30 на сто, Овчаров заяви, че е очаквано. Това показва, че страната ни няма независим енергиен регулатор,  каза той. Социалистите настояват за преразглеждането на това решение на ДКЕВР.

#БСП #ГЕРБ #Румен Овчаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »