Ръководството на БЗНС хвърли оставка, УС не я приема

Ръководството на БЗНС хвърли оставка, УС не я приема
Източник: Черно море
A A+ A++ A

Цялото политическо ръководство на БЗНС подаде оставка заради изборния резултат. Управителният съвет на партията, която се включи в коалицията Реформаторски блок-Глас народен, проведе заседание, на което разгледа и анализира резултатите от парламентарния вот, предаде Дарик.

„Като организация със 117 годишна история БЗНС, няма да си позволи да влезе в спиралата на обвиненията и самоизяждането на дясното. Срещу никого няма да хвърляме камъни!“, каза председателят на БЗНС Николай Ненчев. След гласуване от членовете на Управителния съвет на партията, оставката не беше приета. Те се обединиха около декларация, с която заявиха желанието си за обединение на демократичната общност.

"Над 300 000 демократично мислещи български граждани няма да бъдат представени в 44-то Народно събрание, но ние ще работим с нашите партньори за това техният глас да бъде чут", се казва в декларацията. По време на форума бе подчертано, че БЗНС не приема "реваншистката политика на служебното правителство" и протестира срещу масовите политически чистки в държавния апарат и особено в сферата на националната сигурност.

"Недоумяваме как за толкова кратко време служебното правителство създаде хаос в областта на земеделието и изкара хора на протест заради неясноти около разпределението на субсидиите за 2016 г. Липсата на компетентност застрашава и цялата кампания за подпомагане на земеделските производители през 2017 г. В тази връзка ще държим президента Радев отговорен за всички действия на кабинета „Герджиков“, заявиха членовете на БЗНС.

Те изразиха и възмущение от създалото се напрежение преди изборите на българо-турската граница. "Публично питаме защо президентът Радев и главният прокурор Цацаров не се отнасят с еднаква сериозност към сигналите за намеса в изборния процес от страна на Анкара и от страна на Кремъл", заявяват от партията.

От БЗНС са категорични, че ще следят внимателно преговорите за сформирането на изпълнителна власт и дали се спазват принципите на демокрацията, върховенство на закона и придържането на България към евроатлантически път на развитие.

#БЗНС #резултат #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"