Столтенберг: Отношенията между НАТО и САЩ са стабилни „като камък“

Столтенберг: Отношенията между НАТО и САЩ са стабилни „като камък“
Източник: bTV
A A+ A++ A

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че отношенията между европейските страни членки и САЩ са „солидни като камък“, предаде Ройтерс. Преди среща на външните министри на Алианса в Брюксел, в която участва и държавният секретар на САЩ Рекс Тилерсон, Столтенберг заяви, че министрите ще обсъдят „справедливото споделяне на задълженията за запазване на силните трансатлантически връзки“ и „засилването на усилията на НАТО в стабилността и борбата срещу тероризма“, пише Труд.

Рекс Тилерсон заяви по време на срещата, че страната му спазва поетите споразумения и ще направи така, че Алиансът да има възможност да се защитава, включително и от руската агресия. Държавният секретар също така призова съюзниците да изпълнят целта разходите за отбрана да достигнат до 2% от тяхното БВП и призова всяка страна или да направи така, или да представи план как да изпълни ангажиментите си до срещата на високо равнище на НАТО през май.

„Целта ни е да се разберем на срещата на високо равнище на НАТО през май до края на годината всички съюзници или да изпълнят своите ангажименти или да развият планове, които ясно да покажат, че въпросните ангажименти ще бъдат изпълнени“, заяви Тилерсон.

 

#НАТО #БВП #Йенс Столтенберг #Рекс Тилерсон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"