6000 пешеходци глобени за неправилно пресичане в София

6000 пешеходци глобени за неправилно пресичане в София
Екипи на КАТ започват отново да организират така наречените „зелени вълни“ на натоварени булеварди в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 6000 пешеходци са глобени до момента за неправилно пресичане в София.

„Същият е броят на шофьорите, които са санкционирани, защото не дават предимство на преминаващите на пешеходни пътеки в столицата“, съобщи пред БНР главен инспектор Богдан Милчев, началник на КАТ – София.

„За първите 20 дни на месец юни в София има ранени 29 пешеходци“, каза още главен инспектор Милчев.

„На ден имаме по един пешеходец минимум, който пострадва при пътнотранспортни произшествия. От 1 юни до 20 юни 2011 г. имахме 43. Това само по себе си говори, че резултатът от мерките е видим. Имаме спад с повече от 30% на инцидентите с пешеходци само за една година, съпоставено от миналата година спрямо тази“, обясни той.

„След 15 юни всеки ден полицаи в София застават на близо 60 пешеходни пътеки, които се смятат за опасни“, разказа още инспектор Милчев.

Около 600 са общо пешеходните пътеки в столицата. Екипи на КАТ започват отново да организират така наречените „зелени вълни“ на натоварени булеварди в София.

Това се случва на булевард „Александър Малинов“ в столичния квартал „Младост“, както и в районите на „Красно село“ и „Люлин“.

#пешеходци #глоби #неправилно пресичане #КАТ #главен инспектор Богдан Милчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"