Пияни бракониери посегнаха на стражарите във „Воден”

Пияни бракониери посегнаха на стражарите във „Воден”
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Служител на ловното стопанство „Воден” е пострадал при стълкновение с пияни бракониери, които опитали да избягат, а после се нахвърлили върху стражарите, пише Труд.

Инцидентът е станал миналия петък край разградското село Острово, съобщават от Северноцентралното държавно предприятие, което отговаря и за „Воден – Ири Хисар” в Разградско. Около полунощ дежурният екип стражари обикалял района, когато се натъкнал на автомобил с 5-6 човека, който осветявал дивеча, излязъл на паша в откритите площи.

Виждайки сигналите на охраната, нарушителите отпрашили с висока скорост, а единият хукнал да бяга. Започнало преследване, при което колата на стражарите настигнала тази на бракониерите. Въпреки че горските се легитимирали, нарушителите, които били видимо пияни, оказали съпротива и нападнали екипа. При сблъсъка пострадал един от служителите.

Той е прегледан от съдебен лекар, издадено му е медицинско, а по случая е започнало досъдебно производство, съобщават още от Държавното предприятие. От там допълват че благодарение на адекватната намеса на стражарите, които повикали и втори екип, бил предотвратен бракониерски лов на територията на „Воден”.

#Острово #лекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"