Служебният министър на транспорта: Редовният кабинет да решава за Летище "София"

Служебният министър на транспорта: Редовният кабинет да решава за Летище "София"
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Решението за отмяна на концесията на летище София ще бъде внесено на заседанието на Министерски съвет другата сряда. Това заяви служебният транспортен министър Христо Алексиев. „Преценка на редовния кабинет е дали ще отмени решението. Аз изтъкнах аргументите си защо трябва да бъде прекратена процедурата по начина, по който е направена”, каза Алексиев, предаде Дарик.

Той посочи, че има план за спасението на БДЖ, като в момента се преговаря с обглигационерите на БДЖ. „Сигурен съм, че там може да се постигне успех. Това върви по друга линия. Това не може да е сериозен мотив. Не може, защото искаме да решим проблема в един сектор да създаваме проблем в друг сектор. Това не е правилният модел за действие и не отговаря на европейските практики”, категоричен бе Алексиев. Повод за думите му бяха намерения от преди време с парите от концесията на столичния аеропорт да се финансира купуването на подвижен състав за железниците.

Той увери, че се работи сериозно и в момента графикът за движение на влаковете от 75% е покачен на 93%. Относно това дали се притеснява, че от страна на новото правителство ще има ответни проверки на ведомството, което той е управлявал два месеца, Алексиев обясни, че е правил всичко добросъвестно и е работил два месеца за доброто на сектора и не се притеснява от каквито и да е проверки.

„За два месеца бяха свършени много неща. Стартираха и три проекта, свързани с река Дунав, които не бяха стартирали 2 години”, каза Алексиев и припомни, че миналата седмица имаше конференция заедно с ЕК и еврокомисарят по транспорта, която изрази много добро мнение за това, което е направено по Дунав за 2 месеца. Бил решен и въпросът с командировъчните на автомобилните превозвачи. „За 2 месеца бяха направени редица добри неща, затова не се притеснявам от проверки. Добре дошъл е моят наследник да проверява всичко, което съм вършил”, заяви Христо Алексиев.

Запитан дали, ако го поканят да остане на поста в редовен кабинет, ще приеме, Алексиев посочи, че няма да коментира и каза само, че докато е на тази позиция ще се старае да си върши добросъвестно работата. 

#Христо Алексиев #летище София #ЕК #Дунав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »