При спецакция задържаха банда, опитала да открадне трупа на Енцо Ферари

При спецакция задържаха банда, опитала да открадне трупа на Енцо Ферари
Нова телевизия
A A+ A++ A

Специална полицейска акция в Италия осуети опит да бъде откраднат трупа на основателя на легендарната автомобилна компания „Ферари” – Енцо Ферари. Задържани при нея са били 34 души, пише БТВ.

Бандата е била от градчето Оргозоло, а участници в нея е имало още от областите Емилия, Ломбардия, Венето и Тоскана. Според плана ѝ тялото на Енцо Ферари е трябвало да бъде откраднато и скрито в Апенините, а след това – да бъде поискан откуп от наследниците му.

Намеренията на групата обаче са разкрити от карабиниерите в Нуоро от Областната дирекция на Каляри, Сардиния.

В последвалата акция по предотвратяването на престъплението са взели участие над 300 полицаи и военни, подкрепени от специално обучени кучета и хеликоптери.

Енцо Ферари, който изгради една от най-големите и разпознаваеми автомобилни империи в света, почина през 1988 г. Той е погребан в гробището Сан Каталдо в Модена, недалече от фабриката на „Ферари” в Маранело, Централна Италия.

Случаи като този не са непознати в Италия.

Един от най-известните е от 1992 г., когато организирана група успя да открадне тялото на сина на легендарния италиански футболист Салваторе Бани – Рафаеле, починал на 4-годишна възраст в автомобилна катастрофа.

Най-известният случай в цял свят обаче вероятно е кражбата на ковчега на Чарли Чаплин в Швейцария през 1978 г.

#Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »