И Божидар Лукарски подаде оставка като лидерът на СДС

И Божидар Лукарски подаде оставка като лидерът на СДС
YouTube/Kanal 3
A A+ A++ A

Лидерът на СДС Божидар Лукарски и цялото ръководство на партията подават оставки, съобщи след заседание на Националния изпълнителен съвет Лукарски. Мотивът за решението – резултатите на изборите, информира Нова телевизия.

Според данните на ЦИК при 100% обработени протоколи Реформаторският блок и "Глас народен", които се явиха заедно на изборите, имат едва 3,06% подкрепа и не влизат в Народното събрание.

Лукарски подчерта, че поема отговорност за резултатите от вота. 

Оставките ще бъдат депозирани на 4 април пред Националния съвет на СДС. 

Заради резултатите от вота Политическият съвет на Реформаторския блок подаде оставка в понеделник. В сряда на среща на Националния координационен съвет на РБ ще бъде разгледана оставката и ще бъде направен анализ на изборните резултати.

Радан Кънев пък обяви, че се оттегля както от ръководния пост в „Нова република”, така и от председателското място в ДСБ, но уточни, че остава активен в политиката.

Равносметката от изборите - нито една партия от автентичната десница не влиза в 44-тото Народно събрание. След всичките събирания и раздели, Реформаторският блок, "Да, България" и "Нова република" останаха извън парламента.

#Божидар Лукарски #СДС #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай