Очакват ръст на лихвите по кредитите у нас през 2018-та

Очакват ръст на лихвите по кредитите у нас през 2018-та
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A
Лихвите по кредитите ще започнат да растат през втората половина на следващата година, прогнозираха от една от водещите банки в България. При депозитите ниската доходност ще остане още дълго време, затова банкерите съветват клиентите си да търсят алтернативни продукти, за да инвестират парите си, предаде БНР. 

Средната месечна вноска при ипотечните кредити е около 600 лева, а при потребителските  - около 26. Профила на кредитополучателя описа Ани Ангелова, която е член на управителния съвет на една от водещите български банки: 

"Мъж на възраст около 37-40 години. По отношение на потребителските кредити средният размер на кредита, който се търси, е в диапазона около 15 000 лева за срок от около 5, 6 до 7 години. При ипотечния средният размер е около 90 хил. до 100 хил. лева  - за срок от около 15 до 17 години".

На въпрос дали са изгодни кредитите с фиксирани лихви Ангелова отговори: "За клиентите, които желаят да контролират добре месечните си финанси и семейния си бюджет, е един много добър вариант, защото дава една предвидимост, тъй като ипотечният кредит е дългосрочен продукт. Във времето обичайно това се отплаща на клиентите".

 

#бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"