Скандал с арендатор на тоалетна в Шумен завърши с убийство

Скандал с арендатор на тоалетна в Шумен завърши с убийство
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен е предаден на съд 51-годишният Митко М. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, пише Труд.

На 7 май 2016 г. между стопанисващия тоалетната на кооперативния пазар в Шумен и Фахредин С. възникнал конфликт. Фахредин отказал да плати 50 ст. за ползването на обществената тоалетна и грубо блъснал арендатора й – инвалид с протеза на крака, който паднал на земята. Пристигнала съпругата на арендатора, която потърсила помощ от подсъдимия Митко М., който със съпругата си продавал на пазара дребни вещи.

Виновникът за свадата Фахредин С. си тръгвал, когато подсъдимият го ударил с юмрук в главата. От удара мъжът паднал на земята, ударил главата си в плочките и изпаднал в безсъзнание. По спешност бил приет в болницата в Шумен. Въпреки положените грижи и лечение на 28 юни 2016 г. Фахредин починал.

Според заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза пострадалият е починал от тежка закрита черепно-мозъчна травма. След удара до момента на смъртта лекарите не успели да изведат Фахредин от състоянието на кома. Предстои делото срещу Митко М. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

#Шумен #удара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »