ЕЦБ ще следи британските банки в еврозоната след "Брекзит"

ЕЦБ ще следи британските банки в еврозоната след "Брекзит"
Източник: Днес+
A A+ A++ A

Членът на Изпълнителния съвет Европейската централна банка Сабине Лаутеншлагер заяви в понеделник, че ЕЦБ ще следи внимателно банките, които искат да се премесят в еврозоната от Великобритания в резултат на "Брекзит", за да се увери, че те са добре капитализирани и имуществено структурирани, предаде БНР.

"ЕЦБ е банката, която дава лицензи в еврозоната и нека да е ясно: Ще предоставяме лицензи само на добре капитализирани и добре управлявани банки", заяви тя на пресконференция във Франкфурт. Лаутеншлагер също така каза, че новите банки, влизащи в еврозоната, трябва да имат локален рисков мениджмънт, достатъчен местен персонал и оперативна самостоятелност. За да бъде помогнато на банките да се съобразят с изискванията на ЕЦБ, тя отбеляза, че ще бъде предоставен специфичен временен период за изпълняване на необходимите изисквания.

Ние ще бъдем предпазливи относно регулаторния и надзорен арбитраж и няма да участваме в съревнование за привличане на банки. Ето защо ние ще следим отблизо за това, как банкови групировки структурират техните поделения в еврозоната, посочи членът на ЕЦБ.

#ЕЦБ #Брекзит #еврозоната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"