Ученичка тараши 2 къщи за ден в Смядово

Ученичка тараши 2 къщи за ден в Смядово
Източник: Фокус
A A+ A++ A

Ученичка от град Смядово, Шуменско, с богато криминално досие и условна присъда, влезе в две къщи за ден. Биляна Б./18г./ е задържана в неделя след като успяла да открадне таблет от едното жилище, но се провалила във второто, съобщават от полицията, пише Труд.

Около 14 часа в неделя момичето влязло през незаключена дворна врата в имот на ул. “П. Волов“ в Смядово и опитала да отмъкне портфейл с 40 лв. Стопанката чула шума, развикала се, Биляна не успяла да вземе чуждата вещ и хукнала. Била с колелото си и бързо се отдалечила от мястото. Половин час по-късно в полицейското управление бил получен сигнал, че от частен дом на ул. “Смеда“ е откраднат таблет „Самсунг“. Полицаите веднага поели към дома на Биляна. Тя си създала алиби. Излязла уж с мокра коса и обяснила, че е била в банята, докато някой е тарашил по чуждите къщи. Таблетът е намерен в нея и е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав, съобщават от полицията. Започнати са нови две досъдебни производства.

Биляна е известна на полицията с множество кражби, шофиране след употреба на наркотик и катастрофа с откраднато возило. Има няколко присъди. Последно на 2 март районният съд във Велики Преслав й налага пробация за кражба, но определя Биляна да търпи условно наказание от 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, наложено по друго престъпление.

Момичето е ученичка в самостоятелна форма на обучение в 11 клас на Професионалната гимназия по строителство в Шумен. В профила си във фейсбук не крие с какво се занимава. В първия ден на новата година е написала „от днес спирам с белите“, но малко по-късно следва „това, което нямам съм готова да го задигна“.

#Смядово #Биляна #Фейсбук #тарашил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"