Унищожиха пратка нелегални цигари за Испания

Унищожиха пратка нелегални цигари за Испания
Източник: News.bg
A A+ A++ A

При съвместна операция през месец юли миналата година, служители на Агенция „Митници" и ГДБОП извършиха проверка при въвеждането на територията на Европейския съюз през ГКПП „Капитан Андреево" на пратка, съдържаща 13 000 000 къса, съответно 1300 мастербокса цигари, информират от Агенция "Митници".

Цигарите са превозвани в товарен автомобил с турски регистрационни номера. Съгласно представените документи, цигарите са изпратени от турско дружество за получател в Испания. Предвид високата стойност на пратката, за която според действащите в България нормативни документи се дължат 3 386 000 лв. мито, акциз и ДДС и поради възникнали съмнения на база представените документи, че пратката ще бъде отклонена и реализирана контрабандно на европейския пазар, митническите служители оставят стоката под митнически надзор докато се извърши проверка на юридическите лица, участващи в сделката.

Предприети са процесуални действия с оглед изясняване на лицата, които имат отношение по веригата за доставка и с право да се разпореждат със стоката, но такива не се явиха и не бяха открити. След изтичане на законоустановения срок и по искане на превозвача, на 23.02.2017 г. стоката беше унищожена под контрола на митнически и полицейски органи, като разходите по унищожаването са поети от превозвача.

 

#Капитан Андреево #цигари #митнически #полицейски #ГДБОБ #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници