Беновска пита премиера Бойко Борисов дали е престъпник заради „Тагесцайтунг“

Беновска пита премиера Бойко Борисов дали е престъпник заради „Тагесцайтунг“
Няма независими медии, защото парите се преразпределят пак от Бойко Борисов или от неговата Корпоративна търговска банка. Ето как Борисов ще управлява България още един мандат, заяви Илиана Беновска. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

Журналистката от Радио К2 Илиана Беновска попита премиера Бойко Борисов дали на върха на държавата стои престъпник.

Илиана Беновска се обърна към министър-председателя на България с този въпрос в рамиките на коментар на публикация в германския вестник „Тагесцайтунг“.

В края на май журналистическо разследване на „Тагесцайтунг“ разкри, че зад източника с псевдонима СИМО, който докладва за криминалното минало на Бойко Борисов пред американското посолство, всъщност стои самото ЦРУ.

Илиана Беновска разказа, че самата тя се е опитвала да намери отговор за миналото на Бойко Борисов в разговор с посланик Джеймс Уорлик.

Журналистката цитирала пред Уорлик грами на предшественика му Джо Байърли, според когото „на върха на държавата е Бойко Борисов, който е свързан с престъпния сектор вътре в България и на Балканите, който е бил свързан с амфетамини, който е свързан със силовите структури от началото на демокрацията“.

„Джеймс Уорлик ми каза, че не коментира грамите на предшествениците си и че САЩ никога не са работили по-добре с никого, освен сега с Цветанов и Борисов“, разказа Илиана Беновска.

„Каква е цената на това? Борисов ни е отдал под аренда на САЩ заради миналото си ли?“, попитала тя Джеймс Уорлик.

По думите на Илиана Беновска, премиерът Бойко Борисов от месец все намирал предлог да откаже интервю пред Радио К2 по темите „за миналото си, за законите за съдебната власт, за арестите , за обвиненията, за горите, за предстоящия доклад на ЕК по мониторинга върху съдебната система и вътрешния работи“.

Във вторник тя обяви, че е получила заплашително SMS съобщение от Бойко Борисов.

„Борисов се опитва да държи на къса верижка всички. Който не се просне по корем пред него, бива хвърлян в затвора, като Алексей Петров, Гриша Ганчев и други. Бизнесът слуша, защото обществените поръчки са за свои хора. Който не слуша – обвинения и край на бизнеса. Съдебната власт слуша, защото ще я възнаградят. Държавният служител слуша, защото му вдигат заплатата“, заяви Илиана Беновска в заключение.

„Няма независими медии, защото парите се преразпределят пак от Бойко Борисов или от неговата Корпоративна търговска банка. Ето как Борисов ще управлява България още един мандат. Не заради лични качества и постижения в управлението. А заради хитро, практично мислене как да си купи за дълго послушанието и обожествяването му от всички българи“, коментира още журналистката от Радио К2.

#Гриша Ганчев #Алексей Петров #Джо Байърли #Джеймс Уорлик #Радио К2 #Бойко Борисов #Илиана Беновска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници