Полицията отблокира границата с Турция, протестиращите се заканиха да останат до последно

Полицията отблокира границата с Турция, протестиращите се заканиха да останат до последно
Източник: bNews
A A+ A++ A

Граничните пунктове с Турция вече са отворени. Това стана след намеса на полицията. Малко по-рано на съвещание при служебния премиер Огнян Герджиков дойдоха шефовете на ДАНС, МВР и прокуратурата. Там бе решено органите на реда да се намесят и да прекратят блокадата, започнала днес в 11:00 ч., ако самите протестиращи не го направят. В крайна сметка така и стана. От "Гранична полиция" съобщиха, че на ГКПП "Капитан Андреево" протестиращите са били изтласкани от пътното платно и движението през границата вече се осъществява. От там уточняват, че на пункта няма чакащи автобуси. През него преминават само задържаните по време на блокадата леки коли, предаде "Фокус".

Протестиращите са били избутани от полицаите и на останалите 2 блокирани гранични пункта - "Лесово" и "Малко Търново". Това потвърдиха пред iNews участници в блокадата. Веднага след като ГКПП-тата са били отблокирани, през тях са започнали да влизат автобуси от Турция. Полицейското присъствие и на двете места е засилено, като униформените са повече от протестиращите, предаде iNews.bg.

"Полицията дойде и ни избута от пътя", разказа областният лидер на ВМРО-Бургас Георги Дракалиев, който е сред участниците в протеста на "Малко Търново". Веднага след това през пункта са преминали 2 автобуса, допълни той. Въпреки намесата на униформените обаче никой от протестиращите не възнамерява да си тръгне от ГКПП-то. "Оставаме до последно", закани се Дракалиев, който уточни, че там в момента има около 100 протестиращи.

Подобно е и положението при ГКПП "Лесово". Там също блокадата е била свалена след полицейска намеса. "Протестът обаче продължава", категоричен е лидерът на сливенската организация на ВМРО Георги Георгиев. Според думите му след срещата при премиера Герджиков полицейското присъствие на "Лесово" се е увеличило значително. "Униформените сигурна са 4 пъти повече от протестиращите", отбеляза той. Георгиев бе категоричен, че симпатизантите на "Обединени патриоти", които организираха блокадите по граничните пунктове, няма да се предадат и остават на пунктовете. "Дори и да не успеем да блокираме отново, продължаваме с протестите", каза още Георгиев.

#ВМРО #Турция #пункт #ДАНС #МВР #прокуратурата #Огнян Герджиков #протестите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"