Депутати от БСП събират подписи за референдум пред парламента

Депутати от БСП събират подписи за референдум пред парламента
Изведнъж се оказа, че същият проект, за който няма да има пазар в Белене, ще има пазар и ще бъде много евтин в Козлодуй. Как стават тези работи и коя е логиката, пита Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутати от БСП агитираха гражданите, които минаваха покрай парламента, да се подпишат под искане за провеждане на референдум за съдбата на АЕЦ „Белене“.

Мая Манолова, Ангел Найденов, Румен Овчаров и председателят на столичните социалисти Ана Янева призоваваха гражданите да се включат в инициативата на БСП, предаде БГНЕС.

„Самите управляващи, след като три години проповядват всякакви глупости по отношение на АЕЦ „Белене“ – че няма да има пазар, че няма да има нужда от електроенергията, че ще бъде скъп, изведнъж се оказа, че същият проект, за който няма да има пазар в Белене, ще има пазар и ще бъде много евтин в Козлодуй. Как стават тези работи и коя е логиката“, попита Румен Овчаров.

По думите му анализът на консултанта по проекта АЕЦ „Белене“ HSBC показва категорично три много ясни неща: проектът има пазар за електроенергията; че без него и в България ще има дефицит на електроенергия около 2020 година; че цената на електроенергията от АЕЦ „Белене“ е най-конкурентоспособна при всички възможни варианти на развитие на цените на тока на пазара в региона.

#HSBC #Румен Овчаров #Ангел Найденов #Мая Манолова #БСП #подписка #референдум #АЕЦ „Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"