„Аз съм шестият“ – протест срещу шистовия газ и Караджова

„Аз съм шестият“ – протест срещу шистовия газ и Караджова
„Аз съм шестият“ е в отговор на изказването на министъра на околната среда Нона Караджова отпреди седмица, че протестиращите са "едни и същи пет човека." Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз съм шестият“ е мотото на протеста, който ще се проведе днес от 12:00 до 13:00 часа пред сградата на Министерския съвет, съобщиха организаторите.

Протестният митинг е организиран от Гражданската инициатива за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България по метода „хидравлично разбиване“, природозащитни и други граждански организации, обединени срещу проучванията и добива на шистов газ в България, съобщава БГНЕС.

Протестът е съгласуван със Столична община и с органите на реда. Той е граждански и на него не могат да бъдат издигани знамена и други символи на политически партии.

Мотото на протеста „Аз съм шестият“ е в отговор на изказването на министъра на околната среда и водите Нона Караджова отпреди седмица, че протестиращите, които претендират да представляват гражданското общество, обявяващо се против използването на този разрушителен метод за проучване и добив на шистов газ в България, са „едни и същи пет човека“.

#протест #шистов газ #Нона Караджова #Караджова #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"