Полската „Силезия“ със сериозни намерения към ОЦК, според Делян Добрев

Полската „Силезия“ със сериозни намерения към ОЦК, според Делян Добрев
По думите на Добрев намеренията на компанията включват вземане под наем на предприятието за определен период от време с опция за закупуване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полската компания „Силезия“ има най-сериозни намерения към Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

По думите на Добрев намеренията на компанията включват вземане под наем на предприятието за определен период от време с опция за закупуване, предаде агенция „Фокус“.

„Трябва да се провери дали това задоволява кредиторите. Опцията е след 1,5 година да купят предприятието“, посочи министърът.

Той посочи, че случаят в ОЦК – Кърджали, е много тежък, дружеството има много задължения.

„Има компании, които се интересуват, но все още се водят преговори с тях. Всички имаме интерес този проблем да бъде разрешен в полза на хората, с оглед опазването на дружеството. Аз се надявам, че такова решение ще бъде намерено“, каза Добрев.

Министерството на икономиката не посредничи с банките – кредитори на дружеството.

„Опитваме се да съдействаме между потенциалните инвеститори и банките кредитори за намиране на решение. Банките кредитори се интересуват да получат отпуснатите от тях средства. Инвеститорите се интересуват от състоянието на дружеството – то може ли да заработи, какви инвестиции са необходими, откъде ще дойде финансирането“, обясни Делян Добрев.

#енергетиката и туризма #министър на икономиката #Добрев #Делян Добрев #Оловно-цинковия комбинат в Кърджали #ОЦК #„Силезия“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"