Българо-американските военни учения са в разгара си

Българо-американските военни учения са в разгара си
В хода на подготовката българските и американските летателни екипажи изпълняват тактически полети на малка височина за превоз на войски и товари и задачи за доставка на хуманитарна помощ по парашутен способ за бедстващо население. Снимка: МО
A A+ A++ A

С извършване на тактически полети на малка височина на самолети С-130 „Херкулес“ започна съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет 2012“, която се провежда в периода от 14 юни до 29 юни 2012 г., съобщиха от Министерството на отбраната.

След тях българските и американските военнослужещи изпълниха учебно-тренировъчни парашутни скокове от транспортно-десантен самолет С-27J „Спартан“ на българските Военновъздушни сили и от два самолета С-130 „Херкулес“ от ВВС на САЩ в Европа.

На територията на летище „Крумово“ се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове с въоръжение и снаряжение и с контейнери.

Българските парашутисти от Силите за специални операции на Сухопътните войски, от Военноморските сили и от структури на Министерството на отбраната изпълняват скокове с парашути RS-4/4Т и със SOC летящо крило.

До момента са извършени около 350 дневни и около 100 нощни учебно-тренировъчни скокове чрез принудително отваряне на парашута от 450 м и чрез самостоятелно отваряне и свободно падане от височина 3000 м. Американските парашутисти изпълняват скокове с парашути MC-1C и MC-6.

В хода на подготовката българските и американските летателни екипажи изпълняват тактически полети на малка височина за превоз на войски и товари и задачи за доставка на хуманитарна помощ по парашутен способ за бедстващо население. В подготовката ще се включи и зенитно-ракетен дивизион от състава на българските ВВС.

В рамките на подготовката за първи път се предвижда българските парашутисти да изпълняват скокове с най-новата парашутна система МС-6 на въоръжение във въздушно-десантните подразделения на САЩ, при която се използва способът „принудително отваряне“.

#военни учения #военнослужещи #ВВС #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"