Първите автобуси с избиратели от Турция пристигат в България

Първите автобуси с избиратели от Турция пристигат в България
Източник: Frognews
A A+ A++ A

Втори автобус, натоварен с български изселници, които идват да гласуват на парламентарните избори у нас, тръгна от Истанбул за България, съобщи NOVA. От вчера започна по-масовото организирано извозване на български изселници, като автобус от 90 души отпътува от района на Гевзе. До този момент са предвидени над 600 души в рамките на една седмица да бъдат извозени до България с 15 автобуса, предаде Дарик.

Пътуването е безплатно и се организира от политически формации, които ще участват на предсрочните парламентарни избори „От Бурса също тръгна огромен автобус. На оградата на офиса, в който се извършва записването за пътуване, е закачена обява, която гласи, че се организира безплатен транспорт от Истанбул до България. На формуляра, закачен отвън, са записани часовете, в които автобусите ще отпътуват. До този момент пътуването се организираше с безплатни билети по редовните автобусни линии”, обясни специалният пратеник на NOVA в Турция Генка Шикерова.

На този етап пътуват предимно възрастни хора, а работещите се очаква да се качат на автобусите в следващите дни. Пътуващите твърдят, че не знаят кой ги организира. "За изборите отиваме в България. Можем и тук да гласуваме, ама ние си имаме къща там, да видим и нея", сподели една от гласоподавателките. Тая заяви, че е пуснала бюлетина за президентските избори, но в изборната секция в Турция е чакала около 3 часа.

#Истанбул #България #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »