Volvo с първи масов елекромобил от 2019 г.

Volvo с първи масов елекромобил от 2019 г.
Източник: OFFNews
A A+ A++ A

За никого не е особена тайна, че повечето големи автомобилни производители усилено работят по създаването на следващото си поколение коли с електрическо задвижване. Сред тях със сигурност е и шведската компания Volvo, която през последните 1-2 години остана подозрително мълчалива за своите електрически разработки.

Шефът на американското подразделение на Volvo Лекс Керсемейкърс (Lex Kerssemakers) леко повдигна информационната завеса първия електромобил пред Automotive News. Специалистът отбелязва, че колата ще осигурява най-малко 400 км. пробег с едно зареждане, цената й ще е в диапазона $35-$40 хиляди, а пазарният й дебют ще се състои през 2019 г.

Мениджърът подчерта, че задължително условие за успешния дебют на електрическия модел ще бъде именно пробегът. Покрай това стана известно, че електромобилът Volvo ще получи акумулатор с капацитет 100 kW/h, който ще му позволява да минава най-малко толкова с едно зареждане.

Иначе по традиция шведската компания не огласява конкретни технически характеристики за бъдещите си автомобили. Според Automotive News, във Volvo още не са решили дали новият електромобил ще сложи началото на ново семейство коли или ще се присъедини към вече съществуваща линия на марката. При това за използване на електрическо задвижване с подходящи и двете основни модулни платформи на Volvo: SPA, на която са базирани XC90, S90 и V90, както и CMA, която ще бъде използвана за основа на новия компактен кросовър XC4.

Засега няма и информация за дизайна и външния вид на първия електромобил на Volvo, но е много вероятно той да наследи чертите на фирмените прототипи Concept 40.1 (кросовър) и Concept 40.2 (седан), които са показани на снимките в настоящата публикация. Е, няма да се наложи да чакаме твърде дълго, за да разберем със сигурност дали е така.

#Volvo #електромобил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"