Samsung Galaxy S8 първи на пазара с face recognition функция за финансови операции

Samsung Galaxy S8 първи на пазара с face recognition функция за финансови операции
Източник: wakuwakumobile.com
A A+ A++ A

Докато феновете на Samsung очакват с нетърпение официалното мероприятие Galaxy Unpacked, на което на 29 март трябва да бъде разкрит новия фирмен флагман, продължават да се промъкват различни нови подробности от повече или по-малко достоверни информационни утечки.

След като в началото на годината се промъкнаха слуховете за евентуалната достъпност на апарата във версия с 6GB RAM и 128GB флаш-памет, сега се съобщава, че само китайската модификация на модела всъщност ще получи толкова оперативна памет, докато международната версия на Galaxy S8 ще бъде ограничена до 4GB RAM. Или поне така твърди на своята страница в Weibo директорът на китайското подразделение на IHT Technology Кевин Уонг.

Друга порция разкрития касаят системата за барометрична идентификация, базирана на лицево разпознаване, която се очаква да бъде внедрена в Samsung Galaxy S8. Първоначално се смяташе, че тази функция ще бъде използвана за разблокиране на апарата, но според новата информация, тя ще бъде използвана и за друго – потвърждаване на транзакции в системата за разплащания Samsung Pay. Така Galaxy S8 на практика ще стане първият смартфон на пазара, чиято face recognition функция се използва и за финансови операции.

За накрая остана утечката, според която освен стандартната 8-мегапикселова фронтална камера с автоматичен фокус на предния панел ще има и още едно такова устройство с 3,7-мегапикселов RGB сензор, предназначена за „четене“ на ирисите на потребителя. Резолюцията на основната камера ще бъде 12 Mpix, но според последната информация южнокорейският гигант е добавил DRAM чип с цел осигуряване на възможност за снимане с невероятно висока кадрова честота.

Това, както се твърди, ще даде възможност на новия флагман на Samsung да снима видео с 1000 к/с, подобно на представения наскоро Sony Xperia XZ Premium. Корейският флагман обаче изглежда ще използва някакъв друг сензор, а не Sony IMX400, който обезпечава снимането в японския топ смартфон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »