Филипинец сбъдна детската си мечта, смени пола си с операция в Тайланд

Филипинец сбъдна детската си мечта, смени пола си с операция в Тайланд
Източник: Class Creator
A A+ A++ A

"Като новородена съм", казва Литмар дел Розарио, след като най-после осъществява голямата си мечта. Родила се е в мъжко тяло, но благодарение на медицината вече води нов живот - като жена. Литмар дел Розарио е чакал този миг цял живот. Но последните минути траят сякаш цяла вечност, за да се отвори най-сетне вратата към новия й живот - живот без пенис, предаде Дарик.

"Знам, че след операцията вече няма връщане назад, но това ми доставя радост. Най-сетне ще бъда самата себе си. Това е нещо като освобождение". Много хора, които смятат, че са се родили в погрешното тяло, се запътват към Тайланд. От цял свят тук се стичат така наречените трансджендър или трансполови личности. Идват от Япония, Русия, САЩ или Европа.
Операциите за смяна на пола започват от 2000 евро. В САЩ подобна операция струва около 50 000 долара, дори повече. В Тайланд няма списъци с чакащи, нито пък се задават излишни въпроси. Който може да си плати, бива опериран. 

Литмар е от Филипините. От 16 години насам тя взема женски хормони, дори вече са и имплантирани силиконови гърди. Сега й предстои най-важната промяна. "То е все едно от панталон да направиш рокля. Опитваме се да спасим колкото се може повече. Излишното изрязваме, после създаваме нещо изцяло ново, казва д-р Камол Пансритум. Така от мъж ставаш жена, съвсем като истинска, при това евтино и бързо. Все пак и в Тайланд има правила за тъй наречените трансджендър туристи от чужбина.

Литмар изпълнява всички от тях. Навършила е 18 години, била е консултирана от 2-ма психолози, провела е хормонална терапия. Изисква се освен това всеки пациент да се е обличал известно време с женски дрехи, преди лекарите да посегнат към скалпела. "Още като 3 или 4 годишен открих, че съм по-различен от останалите. Не обичах да си играя с пистолети, а с кукли Барби. Исках да се гримирам. Доста рано усетих, че не съм като другите", споделя Литмар.

В Тайланд ги приемат за част от обществото, навярно от будистка толерантност. Те са нещо като трети пол. Ако имат късмет работят като манекени, в козметичната индустрия или като актьори. Ами Рачада е направила истинска кариера като мъж, превърнал се в жена. В Банкок тя има собствен козметичен салон, продава модна конфекция и парфюми. Често е по страниците на клюкарските издания, показва се и по телевизията.

"В деня на операцията баща ми дойде с мен в болницата, очите му бяха пълни със сълзи. Направиха ми всичко за един ден. Гордея се със себе си и с това, което успях да постигна", казва тя. Ами е намерила щастието си. Отскоро си има дори и приятел - с къси коси, дребен на ръст и стройно тяло. Родената в мъжко тяло Ами Рачада вече е жена. Нейният партньор пък е жена, която всъщност би предпочела да е мъж. Сбъркан свят.

Литмар споделя, че преди операцията е спала зле, измъчвали я всякакви мисли. "През цялата нощ си мислех как ще се чувствам след операцията, дали ще усещам болка". Доктор Камол Пансритум и неговите колеги правят подобни операции всеки ден и осигуряват на пациентите си всичко, за което са си мечтали - по-високи скули, по-тънък нос, по-тесни рамене, по-плътни устни, бюст.

Близо 4 часа трае операцията, която ще промени не само тялото, а и целия живот на Литмар. Делото най-сетне е завършено. Тя за първи път в живота си се чувства наистина добре. Вече не е в погрешното тяло. След три месеца раните ще заздравеят и новият живот може да започне. "Сестра ми, съпругът ми, санитарите, всички ми честитиха новия рожден ден. Та нали съм като новородена. Също като пеперудите, истинско прераждане", казва тя.

Литмар има амбициозни планове за бъдещето. Тя иска да следва, да си намери добра работа. Най-голямото й желание обаче е да я възприемат такава, каквато е - човек като всички останали.

#САЩ #Филипините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »