Бившият премиер на Румъния опита да се самоубие

Бившият премиер на Румъния опита да се самоубие
Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе беше осъден окончателно на две години затвор при строг режим за корупция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер на Румъния Адриян Нъстасе се е опитал да се самоубие няколбко часа след произнасянето на присъда за корупция срещу него.

"Прокурорът бе информиран от полицията за опит за самоубийство на Адриян Нъстасе," съобщиха от главната прокуратура на Румъния в комюнике, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Според медицински източници Нъстасе е изстрелял куршум в гърлото си, когато полицаите са дошли в дома му. Той е бил транспортиран в букурещка болница.

В сряда, 20 юни, бившият румънски премиер Адриан Нъстасе беше осъден окончателно на две години затвор при строг режим за корупция, съобщи Румънският Върховен съд.

"Съдът потвърждава присъдата от две години затвор при строг режим," заяви съдия Марчела Раду, която прочете присъдата. Нъстасе, който беше премиер на социалдемократическото правителство между 2000 г. и 2004 г., е обвинен, че е отклонил през 2004 г. към предизборния си щаб около 1,5 милиона евро, предоставени от компании и бизнесмени, поканени да участват в симпозиум.

#присъда #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"