За да спести общински пари! Кмет сам прави пътни знаци

За да спести общински пари! Кмет сам прави пътни знаци
БТВ
A A+ A++ A

Кметът на едно от най-големите села в България реши да спести от общинския бюджет като сам изработи мигащи пътни знаци. Идеята е да се намалят катастрофите, информира БТВ.

В село Айдемир живеят над 6 хиляди души. Трафикът на хора и коли е изключително натоварен. „Децата повечето учат в Силистра и се извозват с училищни автобуси в определени часове по график и стълпотворението на деца сутрин и следобед е особено забележително. Като се има предвид и възрастните хора, които преминават, и струпването на место пред автобусните спирки и хотел, ресторант и поща - всичко е съсредоточено в този район”, обяснява кметът Дончо Георгиев.

Той преценява, че най-подходящи ще са мигащите знаци. Оказва се, че с отпуснатите общински пари могат да се купят само два. Решението? „Преценихме, че ако закупим сами материалите и с наши  познания малко и с труд през зимата когато не сме много заети, решихме да го реализираме, и стойността му падна”.

Така едно от помещенията на кметството става работилница и за кратко време се появява знакът - с автономно захранване, соларен панел, по всички изисквания и защити.

Със спестените пари кметът смята да изработи още два знака за други опасни места в селото.

#кмет #знаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"