Борисов: Никога досега обстановката на Балканите не е била толкова взривоопасна

Борисов: Никога досега обстановката на Балканите не е била толкова взривоопасна
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

„Какво правим, ако се обособи една турска общност в Кърджали и се забие едно друго знаме там?!“, този риторичен въпрос зададе в Пловдив лидерът на ГЕРБ и водач на кандидат-депутатската листа в 16 МИР Бойко Борисов в емоционална реч по време на кръгла маса в града под тепетата, пише Труд.

„Никога досега обстановката на Балканите не е била толкова взривоопасна. И това изобщо не е преувеличено. Македония е в правителствена криза от много дълго време, Гърция и Турция са с нулев кредитен рейтинг. В последно време Турция води все по-жестока битка с Европа и отношенията на държавите-донори с Анкара се радикализираха. Първо беше Германия, Австрия, Дания, а сега е Холандия. Докъде ще ескалира всичко това? Турция е южният фланг на НАТО, а в същото време имаме мощното й ангажиране в лицето на нейните дипломати за партия ДОСТ“, каза Борисов, според когото България е изправена пред възможността в Народното й събрание да има две турски партии.

„При такава ситуация в друга балканска страна се постави искане за втори официален език. Затова България задължително трябва да остане стабилна. Затова трябва да се държим здраво за Европа на първа скорост. Особено след като имаме историческите прецеденти Косово и Крим!“, декларира Бойко Борисов.

Бившият премиер не скри притесненията си от евентуално искане на автомомия в региона около Кърджали. „Ако се обособи една общност в Кърджали и населението й без външна сила се самоопредели като турска общност, никой не може да й попречи. И вместо да се занимаваме с тези важни за България въпроси и се обединим по тези сложни теми, аз трябва да отговарям защо някой е уволнил Гарелов! Вече е смешно, бе, колеги!“, допълни Борисов, обръщайки се задочно към служебния премиер Огнян Герджиков и лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Каква е работата на служебния премиер да има медиен съвет? Той е там да прави избори, но пред публиката излиза, че аз продължавам да ръководя държавата“, каза още Бойко Борисов. В същото време президентът Румен Радев бе на 2 пъти похвален от експремиера за проявено достойнство.

#ГЕРБ #ДОСТ #Бойко Борисов #БСП #Корнелия Нинова #Огнян Герджиков #Кърджали #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"