Трима загинаха в кърваво автомеле край Монтана

Трима загинаха в кърваво автомеле край Монтана
Източник: Pravda.bg
A A+ A++ A

Две тежки пътни произшествия станаха само за половин час във вторник в област Монтана. При една от катастрофите двама мъже загинаха в излетяла от шосето като самолет кола. След другия сблъсък пък почина жена. На 14 февруари малко след 14.30 часа 59 годишният Димитър Г. от Лом шофирал „Пежо 206” от Лом към близкото село Комощица, пише Труд.

На предната седалка до него пътувал приятелят му Йордан И./ 53 г./. При влизане в селото шофьорът загубил контрол над колата, излетял вдясно от платното и се блъснал в паркиран ”Фолксваген Пасат”. От удара „Пежото” излетяло отново блъснало се в оградата на близката кооперация, прехвърчало над нея и паднало в двора. При страховитата каскада двамата мъже загинали на място.

Според пристигналите на мястото полицаи най-вероятното причина за трагичния инцидент е употреба на алкохол от водача и превишена скорост. „Колата летеше с над 150 км в час, може би дори към 200 км. В кооперацията падна до един от трактористите. Можеше да го смаже. Минути по-късно на същото място спря автобуса с учениците от селото. Ако „Пежото” бе долетяло малко по-рано, щеше да стане касапница!”, разказаха очевидци. Телата на загиналите са транспортирани за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

Половин час преди катастрофата край Лом на път Е – 79 край Монтана „Рено Меган” влезе в насрещното движение и се удари в „Шкода Рапид” – собственост на верига хранителни магазини. Френската кола била управлявана от 50 годишната Татяна Я. от Видин.

Жената е била откарана с травми в болницата в Монтана, но по-късно починала. Шофьорът на „Шкодата” Светослав И. /28 г./ е настанен на лечение със счупена ръка. Той е проверен за алкохол, пробата е отрицателна. И за двете катастрофи са образувани досъдебни производства. От началото на годината в област Монтана са станали 15 тежки пътно произшествия, при които са загинали четирима души и са ранени 20. Катастрофите само с материални щети са над 100.

#Монтана #алкохол #шофирал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"