Пиронкова на четвърт финал в Ийстбърн

Пиронкова на четвърт финал в Ийстбърн
Първата ракета на България се наложи в три сета 6-0, 4-6, 6-4 над Дюбоа, която досега беше падала четири пъти в четири срещи с пловдивчанката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветана Пиронкова бе максимално затруднена от канадската квалификантка Стефани Дюбоа, но успя да се измъкне от сложна ситуация и да си осигури място на 1/4-финалите на турнира на трева в Ийстбърн с награден фонд 637 000 долара.

Първата ракета на България се наложи в три сета 6-0, 4-6, 6-4 над Дюбоа, която досега беше падала четири пъти в четири срещи с пловдивчанката, предаде БГНЕС.

След триумфа си във вторник срещу третата в света и поставена под №1 в Ийстбърн Агнешка Радванска, Цвети Пиронкова в сряда тръгна мощно и уверено срещу Дюбоа, направи три пробива в първия сет и го спечели на нула.

В самото начало на втората част канадката прекъсна тоталната доминация и победната серия на българката, след което картината на корта се промени.

При 5-4 за Дюбоа, тя проби сервиса на Пиронкова и затвори сета в своя полза. Канадката имаше своите шансове и в третия сет, но Пиронкова се възползва от ключови моменти и реши срещата в своя полза.

Тя взе решителната част с 6-4, след като направи много важен пробив при 4-4. През 2009 г. отново в Ийстбърн Пиронкова отстрани много трудно канадката с 5-7, 6-4, 6-4 в мач от квалификациите.

В сряда, 20 юни, приключиха още три срещи, в които поставените тенисистки този път не допуснаха изненади. №7 Люси Шаваржова се наложи над Хийдър Уотсън 7-6 (7-5), 6-1, а №5 Анжелика Кербер победи Шанел Шийпърс с 6-3, 6-3 за малко повече от час.

№4 Марион Бартоли пък бе убедителна срещу Александра Возняк - 6-2, 6-2. В трети кръг съперничка на Пиронкова ще бъде Тамира Пашек от Австрия или Даниела Хантухова от Словакия. За участието си на 1/4-финалите Пиронкова заработи 16 000 долара и 120 точки за ранглистата.

#Цветана Пиронкова #Пиронкова #тенис #Ийстбърн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »