Рок легендите "Дъ Ху" отлагат пенсионирането за след лятото

Рок легендите "Дъ Ху" отлагат пенсионирането за след лятото
Източник: 24 Horas
A A+ A++ A

Рок ветераните от "Дъ Ху" обявиха, че ще отложат своето "пенсиониране" и започват серия от концерти в Лас Вегас това лято след края на прощалното си турне, предаде Дарик.
 
Британските рок динозаври избраха сцената на един от най-известните хотели в Лас Вегас - "Цезар Палас" за своите спектакли, които започват на 29 юли. Според организаторите първоначално става въпрос за 6 концерта, но те дават да се разбере, че това е само "първата крачка".
 
През 2014 г. групата предприе турне за "дълго сбогуване", което трябва да завърши през април във Великобритания с пет концерта. Музикантите ще изпълнят акустична версия на тяхната рок опера "Томи" на сцената на "Роял Албърт Хол" в Лондон. Спектакълът, който ще се проведе на две дати, е предназначен да събере пари да лечение на болни от рак младежи.
 
През 1990 г. "Дъ Ху" са включени в Залата на славата на рокендрола. "Томи" е първата рок опера на света. Премиерата е 23 май 1969 г. През 1988 г. групата получава наградата на Британската звукозаписна индустрия за цялостен принос, а през 2001 г. -  "Грами" за цялостен принос.

#пенсиониране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай