Станишев за ГЕРБ: Бай Ганю прави избори!

A A+ A++ A

Изборите за президент и местна власт са повлияни от безпрецентни репресии от страна на правителството на Бойко Борисов и партия ГЕРБ, според лидера на БСП Сергей Станишев.

„Такива избори в България не е имало в последните 20 г. ГЕРБ казват, че пишат история. Да, пишат историята на първите несвободни, нечестни и съмнително незаконни избори“, заяви председателят на социалистите на пресконференцията на БСП в изборната нощ.

Станишев предупреди, че се създават условия за искане за касиране на изборите и че БСП ще предприеме съответните мерки, когато събере достатъчно информация.

„Бяха създадени максимално трудни условия за гласуване. Положението е безкрайно тревожно. Управляващата партия води кампанията с целия ресурс на държавата от 2 години. Имаше прогнози, че БСП умира. Но има млади хора, които имаха смелостта да заявят: Ние сме кандидати на БСП, не ни е страх от ГЕРБ“, каза още лидерът на БСП.

Станишев заяви, че в страната е видял „отчаяни хора“, плашени от ГЕРБ с уволнения, отнемане на социални придобки и други наказания, ако се обърнат срещу управляващата партия.

„Тук ще изтъкна ролята на най-големия отпускар в държавата министър Цветанов. Парламентът беше разпуснат за удобство на управляващите. Ситуацията напомня на произведения на Алеко Константинов. Бай Ганю прави избори!“, каза той, отбелязвайки, че „БСП не е от 1 или 2 години“ и е готова за „съпротива на управляващия режим с всички политически средства“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"