Шофьор вилня на "Хемус" след автогонка с бус

Шофьор вилня на "Хемус" след автогонка с бус
Източник: infoPleven
A A+ A++ A

По искане на Районна прокуратура – Тетевен, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Иван Я. за извършено хулиганство в района на магистрала „Хемус“, участъка в землището на Ябланица, пише Труд.

Прокуратурата е привлякла 24-годишният мъж като обвиняем за хулиганство при условията на опасен рецидив, извършено на 10 март. В последните километри от участъка на магистралата два автомобила – бус, управляван от лице от село Български Извор и лек автомобил, с водач и трима пътници са се преследвали, като са се засичали.

Леката кола е пристигнала на бензиностанция „Шел“ в района на пътен възел „Коритна“, където е имало автомобил на МВР. Малко по-късно пристигнал и бусът. Между хората от двете возила възникнал инцидент, при който бил ударен водачът на буса. По образуваното дело, като обвиняем е привлечен Иван Я. за хулиганство. С постановление на прокурор е задържан за срок от 72 часа до довеждането му пред съда.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратура, че Иван Я. е извършител на деяние за което закона предвижда наказание „лишаване от свобода” от една до шест години. Съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление – същият е осъждан единадесет пъти за престъпления от общ характер, осем от които за посегателства срещу собствеността. Деянието, за което му е повдигнато обвинение е извършено при условията на опасен рецидив. Поради което съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража„ на лицето.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд Ловеч.

#бус #лек автомобил #Ловеч #Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »