Масови проверки в горите край Павликени заради нередовни дървари

Масови проверки в горите край Павликени заради нередовни дървари
Източник: Приятел
A A+ A++ A

Ежедневни проверки и непрекъснати дежурства за охраната на горски територии в района на общините Павликени и Сухиндол правят служители на ДГС „Болярка“, подразделение на Северноцентралното държавно предпирятие, пише Труд.

От началото на годината в района са зачестили случаите на незаконна сеч. Ежедневно присъствие на екипи има в района на селата Бутово, Върбовка, Димча, Недан, Лесичери, Бяла черква, Коевци, Петко Каравелово и град Сухиндол. Служителите на държавното горско стопанство „Болярка“ охраняват не само държавните горски площи, но и тези, които са частна и общинска собственост.

40 акта за нарушения са били съставени от началото на годината до 1 март. Те са придвижени за издаване на наказателни постановления. Обемът на незаконно отсечената, съхранявана и транспортирана дървесина по установените административни нарушения е 30,80 пространствени кубични метра.

За същия период служителите на ДГС „Болярка“ са съставили 32 констативни протокола, също в района на общините Павликени и Сухиндол. Обемът на незаконно отсечената дървесина по тях е 108,72 пространствени кубични метра дърва за огрев, задържани са 2,00 пространствени куб. м. Задържани са също и други 19,80 куб.м. незаконно отсечени дърва за огрев, както и вещи, които са били средство за извършване на нарушенията. Сред тях са 3 моторни превозни средства, 8 каруци, 4 амуниции за коне, два ръчни и два моторни триона.

Проверките, извършвани от екипи на ДГС „Болярка“ продължават, като само в седмицата от 27 февруари до 5 март те са общо 53. В следствие на тях са съставени 12 констативни протоколи срещу неизвестен извършител, като 9 от нарушенията са в държавни гори.

 

#Павликени #незаконна сеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »