Делян Добрев: Сегашната администрация струва на държавата над 2 млн. лв. годишно

Делян Добрев: Сегашната администрация струва на държавата над 2 млн. лв. годишно
Източник: Инфообзор
A A+ A++ A

През 2016 г. са издадени 998 254 удостоверения от НАП на 130 000 фирми. Това означава, че всяка фирма е ходила до данъчното най-малко 8 или 16 пъти, ако не е получила веднага документа. За последните 10-15 години държавата е превърнала бизнеса в куриерска фирма. 128 подписи, становища и печати се изискват от идеята да построиш нещо, до въвеждането му в експлоатация. В Германия са 29 – тези данни съобщи в Сливен Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в 43-тото Народно събрание, пише Труд.

Той посочи още, че през миналата година са били издадени и 730 000 свидетелства за съдимост. Стигало се до абсурди – служби да искат документи, които самите те издават. В някои от случаите в общините от 6 документа, които се изискват, 5 ги издавала общината. „Ще приемем закон, с който ще се забрани на държавните и общински власти да искат документи, издадени от друга администрация. Бюрократичната тежест ще се прехвърли от гражданите към администрацията, която сама ще си набавя необходимите документи. Сега в разкарване напред-назад се губят 2 милиарда лева на година, а това е още над 2 процента ръст на икономиката. Ако това не се беше случило, щяхме да имаме ръст от 5,6%, което би било втори резултат в света след Китай“ – заяви още Добрев.

Той определи като пълно безумие идеята на БСП за облагане с 20-процентен данък на доходите над 10 000 лв. месечно на физически лица. „Изчислили са, че ще получат 70 милиона, но ще получат нула. Хората знаят поне 3 законни начина да получат 9 999 лв. и пак да платят 10 процента. Нашите опоненти говорят така, защото това се харесва на техния електорат – да накажем богатите. Защо трябва да наказваме богатите?! Трябва да се облекчи бизнесът, за да му върви работата, да разширява своята дейност“, допълни той.

Делян Добрев участва в кръгла маса „Предприемачество за растеж“, организирана от ГЕРБ в Сливен. Във форума се включиха земеделският министър от второто правителство на ГЕРБ Десислава Танева, кметовете на Сливен и Твърдица, кандидати за народни представители, бизнесмени. Добрев представи пред тях трите основни акцента в икономическата програма на ГЕРБ: намаляване на административната тежест, насърчавае на инвестициите и развитие на капиталовия пазар. „Вие имате най-добрия министър на земеделието в последните 30 години. Имам наблюдение над работата на всички колеги и не го казвам, защото съм в Сливен“ – каза още Добрев. Танева е областен лидер на партията на Бойко Борисов и е водач на сливенската кандидатска листа.

#НАП #ГЕРБ #Делян Добрев #БСП #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »