Кристиан Костов ще представя България на тазгодишната Евровизия

Кристиан Костов ще представя България на тазгодишната Евровизия
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Младият музикален идол Кристиан Костов е българският участник в тазгодишното издание на "Евровизия 2017", съобщават от БНТ.
 
Той ще стъпи за първи път на сцената на конкурса през май в украинската столица Киев. Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22.00 часа българско време на 11 май, предаде Дарик.
 
Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватия, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия.
 
"Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа два дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението", споделя Кристиан Костов.
 
Песента, която той ще представи, е "Beautiful Mess". Композицията е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват. Проектът е реализиран специално за конкурса от "Вирджиния Рекърдс". 

Песента е създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics", в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад "If love was a crime" - хитът, завоювал 4-то място на финала на "Евровизия 2016" в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Песента "Beautiful Mess" ще бъде достъпна днес след 18.00 ч. българско време в официалния канал на "Евровизия" в YouTube и сайта на конкурса. За тазгодишния музикален конкурс БНТ потърси партньор за участие сред продуцентските компании и професионалните екипи в музикалния бизнес. Постъпили са общо 11 кандидатури с предложение за българското участие в "Евровизия 2017", които са включвали песен, изпълнител и концепция за сценично представяне.
 
Предварителна селекция от страна на обществената телевизия е допуснала до участие 6 предложения, които отговарят на всички посочени от медията изисквания. Те са били консултирани с международни експерти с опит в "Евровизия" от 12 държави. Чрез специално създадена онлайн платформа музикалните специалисти са имали възможност да се запознаят с всички представени проекти и да изразят своето професионално мнение и препоръки, които да подпомогнат експертната комисия на БНТ при взимането на окончателно решение.
 
Кристиан Костов е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп-хитове у нас през последните няколко месеца и финалист от четвъртия сезон на музикално риалити. Дебютният му сингъл "Не си за мен" оглави националната класация на най-излъчваните български песни в ефир за две седмици, а песента на Павел и Венци Венц с негово участие, "Вдигам Level", беше лидер в официалната класация 14 поредни седмици.

#Кристиан Костов #Киев #Евровизия 2017 #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"