Топ 7 на най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (ВИДЕО)

Топ 7 на най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (ВИДЕО)
Източник: WordPress.com
A A+ A++ A

Хората приемат природата за даденост, която няма как да загубят. Но тя постоянно се променя. Климатичните промени са динамични и са заплаха за бъдещото развитие на човечеството, тъй като са главна причина за нарастване честотата на бедствията и природните катаклизми, predade Darik.

Вижте кои прекрасни места са на път да изчезнат:

Мъртво море



До 2050 г гоидна Мъртво море може наистина да умре в рамките на следващите 35-40 години. 1/3 от него вече е напълно пресъхнала. Ако водите на река Йордан продължат да намаляват, то ще изчезне.

 

Алпийските ледници
 
 
В последните години Алпите губят по 3% от ледниците си. Ако това темпо се запази, ледената покривка ще изчезне до 2050 година,. Зимните курорти също са застрашени от климатичните промени.

 

Горите на остров Мадагаскар
 

Човешката дейност и горските пожари са унищожили над 80% от площта на уникалните гори на острова. Ако не се предприемат спешни мерки, горите и техният животински свят, ще изчезнат до 2045 г.

 

Каналите на Венеция
 

Венеция потъва отдавна, но през последните 20 години броят на наводненията бързо се увеличава. При това темпо има реална опасност каналите на Венеция да останат под водатадо 2035 г.

 

Шапката на Килиманджаро

Ледената шапка на Килиманджаро е единственото място в Африка, където има сняг целогодишно. През последния век тя се е свила с 80%. До 2035 г. има реална опасност тя да изчезне.

 

Малдивските острови
 

Много островни държави по света са застрашени от покачването на океанските води. Малдивските острови е възможно да изчезнат до 2035 г.

 

Големият бариерен риф
 

Кораловият риф е намалял с над 50% през последните 30 години. Учени прогнозират, че ако затоплянето и окисляването на водата продължат, коралите ще изчезнат съвсем скоро. Това може да стане до 2035 г.

(ВИДЕО)

#промени #човечеството #умре

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници