Съдът предава Брендо на Италия

Съдът предава Брендо на Италия
Брендо, който е обявен за бос на т.нар. „Кокаинови крале“, ще бъде връщан в България за заседанията по делото за пране на 2 милиона евро, което тече срещу него в Софийския градски съд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евелин Банев – Брендо, ще бъде предаден на италианските власти за срок от една година, реши Софийският градски съд.

Срещу него в Италия се води разследване за трафик на около 40 тона кокаин, внесен от Латинска Америка.

Брендо, който е обявен за бос на т.нар. „Кокаинови крале“, обаче ще бъде връщан в България за заседанията по делото за пране на 2 милиона евро, което тече срещу него в Софийския градски съд вече трета година, предаде bTV.

Това означава, че той ще пътува с белезници редовно от Милано до София, а първият „трип“ ще е още следващия месец.

„Разходките“ под конвой обаче може и да не се случат, тъй като по екстрадацията му трябва да се произнесе и Софийският апелативен съд.

Адвокатът на Брендо – Ина Лулчева, коментира, че с удовлетворяването на молбата за екстрадиция българският съд е поставил едно досъдебно производство в чужда държава, което се води от разследван генерал, пред интересите на родното правораздаване.

Малко след шумното оповестяване на акция „Кокаинови крале“ българската преса съобщи, че генерал Джанпаоло Ганцер, който ръководи операцията от италианска страна, има 14-годишна присъда от 2010 година за превишаване на правата си.

Ганцлер обаче обжалва това наказание и то не е окончателно.

#Евелин Банев #Брендо #Италия #България #Милано #София #Софийският градски съд #Софийския апелативен съд #Латинска Америка #кокаин #Кокаинови крале #Ина Лулчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници