БДЖ не може да осигури автобуси по време на стачката

БДЖ не може да осигури автобуси по време на стачката
От четвъртък влаковете ще спрат движението си в интервала 8.00 - 16.00 часа, а от БДЖ не могат да осигурят автобуси на блокираните от стачката пътници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БДЖ няма как да осигури автобуси, ако се проведе националната стачка, която синдикатите са запланували за 24 ноември.

Това заяви управителят на БДЖ „Пътнически превози" Методи Христов на извънредна пресконференция във вторник, съобщи Money.bg.

По думите на Христов няма как компанията да осигури 540 автобуса, които биха били необходими при провеждането на ефективни стачни действия.

Билетите на пътниците, които останат блокирани заради стачката, ще бъдат платени обратно, каза още той.

Националната стачка започва на 24 ноември и е обявена от синдикатите за безсрочна.

Движението на влаковете ще бъде спряно в активната част на деня от 8.00 до 16.00 часа и ще продължи, докато не бъде постигнато споразумение между страните в конфликта.

От ръководството на БДЖ обявиха, че няма да се откажат от мерките за оздравяване на железницата и те не подлежат на предоговаряне със синдикатите. Освен това шефовете на дружеството заявиха, че предстоящата стачка е незаконна.

Петте мерки, които включва планът за реформиране на дружеството, и които доведоха до провеждане на национална стачка, са съкращаване на 2000 служители, спиране от движение на 150 влака, продажба на неоперативни активи, увеличаване на цените на пътническите превози с 15 процента и на всички останали субсидирани превози с 9 на сто и продажбата на „Товарни превози".

#БДЖ #автобус #влак #товарни превози #стачка #синдикати #пътници #реформи #мерки #управител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"