Лекар преби пациентка във Враца

Лекар преби пациентка във Враца
Криминалистите установили, че мъжът, пребил пациентката, е лекар от София, който е бил на смяна в Центъра за спешна помощ във Враца. Снимка: AP
A A+ A++ A

Лекар нанесе побой на жена в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Пострадалата е подала жалба в РПУ – Враца, че във вторник е посетила спешния център, където е избухнал скандал между нея и мъж, който се представил за лекар, предаде „Фокус“.

В хода на разпрата на жената е бил нанесен побой. Криминалистите установили, че мъжът, пребил пациентката, е лекар от София, който е бил на смяна в Центъра за спешна помощ във Враца.

Преписката ще бъде изпратена в Районна прокуратура – Враца, с мнение за образуване на досъдебно производство.

През последните две години зачестиха случаите на насилие срещу медицински специалисти при и по повод упражняване на професията им.

В края на миналата година депутатът от ГЕРБ Станка Шейлекова и група народни представители от почти всички парламентарни групи внесоха искане за промени в Наказателния кодекс.

С него се предлагаше по-високо наказание на извършител, който е нанесъл телесна повреда на медицински специалист. Депутатите обаче отхвърлиха предложението.

В началото на април т.г. двама братя от Пазарджик – на 39 и 43 години, пребиха лекар в хирургичното отделение на областната болница и изпочупиха имущество заради смъртта на 63-годишната им майка.

#лекар #Враца #побой #София #ГЕРБ #Наказателния кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници