Година и 9 месеца затвор за пласьор на амфети в Шумен

Година и 9 месеца затвор за пласьор на амфети в Шумен
Източник: KZ7.bg
A A+ A++ A

Двама разпространители на дрога Пламен Маринов и съучастникът му Росен Русев признаха вина и сключиха споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен за осъдителни присъди, пише Труд.

В петък окръжният съд е одобрил наказанията им, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. Ефективна присъда от 1 г. и 9 месеца затвор при строг режим ще изтърпи Пламен, който в съучастие с приятеля си държал амфетамин с тегло 5, 80 г. с цел разпространение. Той е извършил деянието в изпитателния срок по друга влязла в сила условна присъда. Със споразумението приема да изтърпи ефективно още 7 месеца от предходното наказание.

На Росен Русев е наложена 1,9 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок. Двамата мъже бяха задържани на 6 юли м.г. в Шумен, когато Пламен скочил в движение от кола пред очите на полицейски екип в кв. „Тракия“. Веднага привлякъл вниманието им и при личен обиск в него били открити две пликчета с амфетамина.

В колата „Фолксваген Голф“ бил приятелят му Росен. Вътре е открита електронна везна. Полицията проследявала действията им в продължение на няколко месеца. Във фаталния ден двамата се връщали от Варна, откъдето вземали дрогата. Пламен е в ареста от този момент. Споразуменията им влизат в сила веднага.

#Шумен #дрога #амфетамин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »