Тръмп настоя за модернизация в ЦРУ

Тръмп настоя за модернизация в ЦРУ
Източник: Money.bg
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че системите на ЦРУ са остарели и трябва да бъдат модернизирани, заяви неговият говорител, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес, предаде Дарик.

"Президентът е много обезпокоен от публикуването на секретни информации, което отслабва националната ни сигурност", каза Шон Спайсър в отговор на въпроси за новите разкрития на Уикилийкс. "Той смята, че системите на ЦРУ трябва да бъдат модернизирани", добави говорителят.

Разкритията на Уикилийкс ще бъдат обсъждани на среща на президента с директора на ЦРУ Майк Помпейо, посочва АП. Президентът Тръмп не е знаел, че бившият му съветник по националната сигурност Майкъл Флин е получавал пари, за да работи за чуждо правителство, когато е бил номиниран да заеме важния пост през януари, каза Спайсър, цитиран от Асошиейтед прес. Тръмп не е знаел, че Флин е лобирал за компания, свързана с правителството на Турция, продължи говорителят.

Тръмп уволни Флин през февруари, след като се разбра, че той е заблудил правителствени служители за разговорите, които е имал с руски представители. Във вторник Флин попълни документи, в които призна, че е действал като чуждестранен агент в министерството на правосъдието в полза на компанията Иново БВ, работеща в Холандия и това може да е облагодетелствало турското правителство. Флин призна също, че се е срещал с турския външен министър и с други служители, добавя АП.

#Шон Спайсър #ЦРУ #Доналд Тръмп #Майкъл Флин #Уикилийкс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници