Спецсъдът оставя Чоков в ареста окончателно

Спецсъдът оставя Чоков в ареста окончателно
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката на Ценко Чоков от парична гаранция в размер на 10 000 лв. в задържане под стража. Тричленният състав Румяна Илиева, Драгомир Кояджиков и Красимира Райчева постановиха, че размерът на гаранцията от 10 000 лв. се отнема в полза на държавата. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, предаде Дарик.

След като скандалният кмет на село Галиче беше пуснат под гаранция, Специализираният наказателен съд отново го върна в ареста. Магистратите постановиха мярка "задържане под стража", след като заседаваха цял ден. Според съда, ако е на свобода, Ценко Чоков би могъл да извърши ново престъпление, като склоняване на свидетели към лъжесвитеделстване.

Пред съда беше разпитан свидетелят Десислав Олеков, който заяви, че на 20 февруари, след освобождаването на Чоков от ареста, е бил заплашван от него, като е настоявал да оттегли показанията си. Мярката бе обжалвана от защитата на Чокови и тричленен състав на Апелативния спецсъд потвърди оставането в ареста на кмета на Галиче и сина му. 

Срещу Чоков са повдигнати пет обвинения - като ръководител на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи. На сина му Мартин Чоков също са повдигнати обвинения. Освен това, той е привлечен и за принуда, както и за заплаха със смърт.

#Галиче #Ценко Чоков #държавата #принуда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »