Двама загинаха при пропадане на виадукт над магистрала в Италия

Двама загинаха при пропадане на виадукт над магистрала в Италия
Източник: БНР
A A+ A++ A

В Италия падна виадукт минаващ над магистралата „А” 14 Болоня – Таранто. Загинали са двама души, ранени са трима работници без опасност за живота. По тази магистрала пътуват много български камиони, предаде БНР, цитирана от Труд.

Виадуктът е паднал в отсечката между Анкона и Лорето е под номер 167 на магистрала „А” 14, където се прави разширение. По време на ремонта снощи, отсечката не е била затворена. Според информация на управата на италианските магистрали, надлезът е паднал час и половина след като е бил вдигнат, когато по него се извършвали допълнителни дейности и падането се дължи вероятно на временно поддържащата го структура.

Тримата работници – румънци са паднали от около 6-7 метра височина. Откарани са веднага в болница с леки травми. Надлезът затиска автомобил в който загиват мъж и съпругата му. По чудо, приближаващи се други превозни средства успяват да спрат пред падналият мост. Нещастието се е случило в присъствието на главния инженер на фирмата извършваща ремонтните работи. Инспектори от транспортното министерство анализират случилото се. Магистралата е затворена от Анкона север до Чивитанова и се налага голямо заобикаляне от близо 300 километра по обходни пътища, което е от значение за българските камиони ползващи тази магистрала.

#Анкона #виадукт #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"