Съдят мъж, представящ се за Джъстин Бийбър, за сексуални престъпления

Съдят мъж, представящ се за Джъстин Бийбър, за сексуални престъпления
Twitter
A A+ A++ A

Австралиец, представящ се за Джъстин Бийбър в интернет, отива на съд за сексуални посегателства над деца.

42-годишният мъж (истинският Бийбър е на 23!) е обвинен за над 900 престъпления, включително три изнасилвания. Предполагаемите му жертви по целия свят са 157, пише БТВ.

Общувайки с деца по мрежата, фалшивият Бийбър е събирал техни нецензурирани снимки. Използвал е множество онлайн платформи, включително „Фейсбук” и „Скайп”, съобщиха от полицията в Куинсланд.

„Фактът, че толкова много деца са общували с този човек, подчертава необходимостта от сериозно преосмисляне на начина, по който ние като общество образоваме децата си за онлайн безопасността”, коментира полицейският инспектор Джон Рус.

По думите му престъпленията на фалшивия Бийбър са „откровено ужасяващи”, а младите фенове на истинския канадски певец и техните родители трябва да бъдат по-бдителни.

В разследването, освен Австралия, са се включили и властите на други страни. Според местни медии в разплитането на случая участват германски полицаи и представители на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ. 50 от предполагаемите жертви са били в САЩ, до 20 във Великобритания и шест в Австралия, съобщиха от полицията.

#Джъстин Бийбър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »