Данъчните проверяват цветарите във Варна

Данъчните проверяват цветарите във Варна
Източник: News.bg
A A+ A++ A

На връх 8-ми март инспектори от НАП във Варна започнаха масирани проверки на търговци на цветя и растения. Общо 63 обекта -складове, щандове и магазини от обхвата на териториалната дирекция са на прицел в празничния ден, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. При установяване на неиздаване на фискални касови бонове на търговците ще бъде налагана административна мярка-запечатване на търговския обект за срок до 30 дни и налагане на имуществена санкция от 500 до 2000 лева.

По време на проверките данъчните изискват и документи за произход на цветята, като при липса на такива проверките преминават в ревизии. За няколко часа до обяд са проверени 51 обекта, като в 19 от тях данъчните са установили, че търговците укриват оборот, като не маркират на касовите апарати извършените продажби. В морската столица са извършени 13 проверки, като 4 от тях са приключили с актове за нарушения на данъчните закони, а един от обектите ще бъде запечатан.

В Русе са проверени 14 търговци на цветя, като в 4 обекта е установено укриване на оборот от търговците. 2-ма от тях са осъществявали дейността си без наличието на касов апарат. И 4-те обекта ще бъдат запечатани. В Добрич под дистанционно наблюдение са над 50 касови апарата на магазини и щандове за продажба на цветя. Инспекторите са проверили 6 продавачи на цветя в града, като в магазин на центъра на Добрич са установили чрез контролни покупки, че търговецът не отчита продажбите на фискалното устройство. На търговеца е съставен акт за административно нарушение и магазинът ще бъде запечатан за срок до 30 дни. Проверките продължат и през следващите дни.

#НАП #Варна #цветя #Добрич #Русе #ревизии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"