Недоволство в Добрич заради закриването на танцовата паралелка

Недоволство в Добрич заради закриването на танцовата паралелка
БТВ
A A+ A++ A

Учители и ученици в добричко училище изразиха недоволството си от закриването на класа по хореография. Експертите по образование в града не разрешават да бъде разкрита паралелка за танцьори.

В училище „Климент Охридски" се обучават над 1000 деца от 1 до 12 клас. В горния курс има по три профилирани паралелки - изобразително изкуство, музика и хореография, информира БТВ.

С въвеждането на новия закон за училищното образование обаче от следващата година хореографията отпада.

„Нашето желание е да направим професионална паралелка танцьор, но според регионалния инспекторат щом има други професионални училища, независимо какво те предлагат като обучение, ние нямаме право”, коментира Маргарита Манев, директор на училището.

От регионалното управление по образование в Добрич са непреклонни. „Не може да се предлага професионално образование в средно училище при положение, че има училища, които предлагат такова образование”, заявява Калоян Койчев, експерт в РУО.

В училището децата имат засилено обучение по изкуствата от първи клас. Седмокласникът Явор го е избрал, защото иска да стане учител. Ако инспекторите не отстъпят обае той ще трябва да напусне Добрич, за да иде в най-близкото профилирано училище във Варна.

В училището е започнала подписка.  Тя ще бъде до изпратена  в Министерството на образованието и на омбудсмана Мая Манолова.

#Добрич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »