Мачовете на 19 юни: Франция и Швеция излъчват последния четвъртфиналист

Мачовете на 19 юни: Франция и Швеция излъчват последния четвъртфиналист
Отборът на Лоран Блан най-вероятно ще зарадва феновете на футбола във Франция с класиране на четвъртфинал. Снимка: eurocuppictures.com
A A+ A++ A

Франция и Швеция ще излъчат последния четвъртфиналист на Евро 2012 в двубой от Група D от 21:45 часа на Олимпийския стадион в Киев.

Също като Англия Франция ще търси задължителна победа, за да избегне среща със световния и европейски шампион Испания в следващия кръг, но и равенството ще бъде достатъчно на „петлите", за да играят на четвъртфиналите.

Съставът на Швеция пък вече е извън сметките след последователни загуби в първите си 2 мача.

Това ще позволи на селекционера Ерик Хамрен да спести усилията на Йохан Елмандер и Расмус Елм, които са контузени и няма смисъл да рискуват здравето си в мач без значение.

Нападателят Ола Тойвонен може да се завърне в титулярния състав, но проблемите на Швеция са по-сериозни в дефанзивен план, където усилията само на ветерана Олаф Мелберг не стигат.

Най-силната страна на френската селекция изглежда пълната равностойност между всички футболисти, затова е трудно да се правят прогнози на кого точно ще заложи селекционерът Лоран Блан.

В атака Карим Бензема пропусна да се разпише досега и може да бъде заместен от Оливие Жиру.

В центъра на терена Жереми Менес вероятно ще започне като титуляр, а Ян Мвила ще играе на мястото на Йоан Кабай.

В защита Адил Реми беше колеблив срещу Украйна и вероятно ще отстъпи мястото си на Лоран Кошчиелни.

Швеция няма победа над Франция в официален или приятелски мач от 1969 г. насам. Това автоматично превръща „петлите" във фаворит, особено при положение, че французите нямат загуба вече 23 поредни срещи.

#Евро 2012 #футбол #Швеция #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »