Мачовете на 19 юни: Уейн Руни готов за подвизи срещу Украйна

Мачовете на 19 юни: Уейн Руни готов за подвизи срещу Украйна
В титулярния състав на Англия най-сетне ще влезе звездата на английския футбол Уейн Руни, който изтърпя своето наказание от два мача. Снимка: eurocuppictures.com
A A+ A++ A

Отборът на Англия се изправя с пълната си мощ срещу домакините от Украйна в 21:45 часа на стадион „Донбас Арена" в Донецк в последния мач от Група D.

Главен съдия на двубоя ще бъде Виктор Касай от Унгария.

В титулярния състав на Англия най-сетне ще влезе звездата на английския футбол Уейн Руни, който изтърпя своето наказание от два мача.

Без най-добрия си футболист селекционерът Рой Ходжсън изведе тима на Англия до равенство с Франция и вълнуваща победа срещу Швеция с 3:2.

Равенство срещу Украйна ще бъде достатъчно за Англия да се класира на четвъртфинал, но отборът има нужда от победа, и то с голям резултат, за да си гарантира първото място в Група D.

Така в следващия кръг Англия ще трябва да преодолее Италия – вторият четвъртфиналист в Група C, вместо действащия световен и европейски шампион Испания, който изпревари Италия по точки.

Задачата на Украйна в мача срещу Англия е далеч по-проста, но много по-трудно изпълнима, защото единствено победа ще извади отбора на Олег Блохин от груповата фаза.

След силен мач и победа в жълто-синия сблъсък срещу Швеция, тимът се представи много слабо срещу Франция и не е ясно кое от двете им лица ще разкрие напрежението на „Донбас Арена" срещу Англия.

Мачът ще бъде последен с националната фланелка за звездата на Украйна Андрий Шевченко, който обаче страда от болки в коляното.

Единствената дилема пред английския селекционер Рой Ходжсън е кого да пусне в атака заедно с Уейн Руни – Дани Уелбек или Анди Керъл.

Тио Уолкът успя да се справи с болките в ахилесовото сухожилие и също е готов да се бори за победата на Англия.

Англия има 3 победи, а Украйна 1 в досегашните 4 мача между двата отбора. Те ще се срещнат отново и през есента на 2012 г., защото попаднаха в една и съща група на световните квалификации.

#Евро 2012 #Уейн Руни #Англия #Украйна #„Донбас Арена" #Донецк #Рой Ходжсън #Андрий Шевченко #Тио Уолкът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »