Ревността е бомба със закъснител

Ревността е бомба със закъснител
pixabay.com
A A+ A++ A

„Ревността е лош съветник. Това е една бомба със закъснител, която кара човек, премисляйки разни дребно факти от ежедневието, да трупа вътрешно напрежение, тревога и безпокойство. Тази енергия, натрупана в психиката, задейства все по-натрапливи мисли, които водят до емоционален и физически контрол върху обекта на неговата ревност. Тези патологична ревност преминава във вербална и физическа агресия. Някои жени го приемат като голяма любов и себеотдаване”, заяви в ефира на Нова телевизия психиатърът д-р Веселин Герев.

Коментарът му бе по повод двойното убийство в Казанлък. Мъж и жена бяха намерени мъртви край гаражи до жилищен блок в западната част на града. Работи се и по версия убийство и самоубийство заради ревност. Мъжът е на 50 години и е бил действащ полицай. По непотвърдени данни той е прострелял жената, с която от 20 години е живял на семейни начала. Двамата имат 16-годишна дъщеря. Смята се, че престъплението е извършено с неговия служебен пистолет.

„Мисли за убийство най-вероятно има. Човек не отива да се види с партньора си с мисълта „Ей сега ще му видя сметката”. Употребата на алкохол качва либидото, но сваля потентността, а това докарва повечето мъже до лудост. Това са черти на характера, които в даден момент избухват”, добави д-р Веселин Герев.

Той подчерта, че огромна е ролята на близките при такъв вид трагедии, тъй  като те често прикриват ситуациите на ревност. Понякога жените възприемат като нещо нормално мъжът да бие и насилва.

„Има и много жени, страдащи от ревност. Те обикновено развиват депресии, но не проявяват голяма агресия. Тук обаче става въпрос за параноя. Параноята е плод на психиката на всеки един индивид”, каза още психиатърът.

Д-р Веселин Герев даде пример със случай от януари в Пловдив, когато мъж убива жена си от ревност, където срещу жертвата са изстреляни 5-6 патрона.

„За ревността не влияят начина на живот и бедността. Всичко е въпрос на ментална нагласа”, коментира още психиатърът д-р Веселин Герев.

#ревност #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"