Оланд обвини Москва в прилагане на "стратегия за влиние"от времето на СССР

Оланд обвини Москва в прилагане на "стратегия за влиние"от времето на СССР
Източник: Economic.bg
A A+ A++ A

Френският президент обвини Москва, че използва „всички средства за влияние върху общественото мнение на Запад понякога със същите методи като бившия Съветски съюз, предаде ТАСС, позовавайки си на интервю с Оланд във френския Le Monde Daily, пише Труд.

В него той заявява, че Русия прилага „стратегия за влияние, включваща мрежи и постановки, твърде консервативни в морално отношение“, но „и с претенцията, че брани християнството от исляма. Русия се стреми да постигне влияние в пространствата, които са били нейни владения в бившия Съветски съюз, например в Украйна. Тя се стреми да участва в решаването на конфликти в света в своя полза, по-специално в Сирия, утвърждава се като сила и сондира нашата съпротива.“, казва Франсоа Оланд.

Париж никога не е спирал диалога с Москва независимо от разногласията. Да разговаряш обаче, не означава да се съгласяваш, когато те поставят пред свършен факт, отбелязва държавният глава на Франция. „Да не преувеличаваме нещата, но да бъдем бдителни“, приканва той и добавя, че диалог с Русия е необходим, за да се намерят правилните решения. Оланд определя като свой последен дълг, преди да напусне през май Елисейския дворец, „да направи всичко“, за да не бъде френският президентски вот спечелен от лидера на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен.

Защото в такъв случай, „тя веднага ще започне процедура за излизане (на Франция) от еврозоната и дори от ЕС“ – такава е целта на всички популисти, от която и да било страна, казва Оланд и призовава също да бъдат „демаскирани“ идеологическите операции, за да „се каже много ясно кой с кого е, кой кого финансира“ и „защо крайнодесните движения са повече или по-малко свързани с Русия“.

#Москва #Франсоа Оланд #Москва #Съветски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »