Ирак излиза от списъка на Тръмп за мигрантите

Ирак излиза от списъка на Тръмп за мигрантите
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Ирак няма да бъде включен в новия имиграционен указ, който американският президент Доналд Тръмп се очаква да подпише днес. Това потвърди за в. „Ню Йорк таймс“ източник от администрацията във Вашингтон, предаде Дарик.

Старият документ спираше влизането в САЩ на граждани от седем мюсюлмански държави – Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан. В новия документ се очаква формулировките да станат по-конкретни, но те няма да засягат притежателите на зелени карти и действащите визи.

По информацията на „Ню Йорк Таймс“ указът ще предвижда и пълна забрана за приемането на бежанци, независимо от страната им на произход. За какъв период от време ще е в сила законът, не се уточнява. Предишният текст, който беше блокиран от съда малко след подписването му, преустановяваше приема на бежанци в рамките на 120 дни, а тези от Сирия – за неопределен срок. Според източника на вестника новият документ не включва конкретни формулировки по отношение на хора от Сирия.

Първият миграционен указ бе подписан на 27 януари, а в началото на февруари действието му бе спряно от съда. По-късно апелативен съд потвърди решението за блокиране на указа в цялата страна. Като цяло в първите дни от действието на първия указ срещу него бяха подадени десетки искове.

#Доналд Тръмп #Сирия #Ирак #указ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници